آزمون TÖMER برای ارزیابی سطح زبان ترکی استانبولی بهعنوان یک مهارت زبان خارجی است. TÖMER مخفف Turkish and Foreign Languages Research and Application Center است.
بیش از 70 میلیون نفر در دنیا به زبان ترکی استانبولی صحبت میکنند. افراد دیگری نیز در اروپای شرقی و آسیای شرقی به این زبان صحبت میکنند. اگر قصد یادگیری زبان ترکی استانبولی را دارید، یادگیری الفبای زبان ترکی استانبولی، شروع خوبی است.
امروزه زبان ترکی استانبولی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار شده است. ترکیه، بهعنوان کشور همسایه موقعیتهای شغلی بسیاری را برای شما عزیزان میتواند داشته باشد و چون فرهنگ ترکیهایها شباهتهایی با فرهنگ ایرانیها دارد، تطبیقدادن خود با شرایط زندگی و کاری، دشوار نخواهد بود.
اگر بهدنبال منابع مکمل و بسیار کاربردی برای یادگیری زبان ترکی استانبولی هستید، اپلیکیشنهای یادگیری زبان ترکی استانبولی بسیار میتوانند برای شما موثر باشند. در این مطلب 2 اپ مفید را برای شما معرفی میکنیم.
زبان ترکی (استانبولی) از بین دیگر شکلهای زبان ترکی، بیشترین استفاده را دارد، و بیشتر از 77میلیون فرد در سرتاسر دنیا آن را بهعنوان زبان بومی خود دریافت کردهاند. زبان ترکیای که در این مقاله به آن اشاره شده، گونۀ استاندارد ترکی مدرن هست که امروز در ترکیه از آن استفاده میشود.
هشت حرف صدادار در زبان ترکی وجود دارد. حروف صدادار در زبان ترکی (بسته به جای تلفظ در دهان) به حروف جلویی یا عقبی و (بسته به اینکه هنگام تلفظ، لبها گرد میشوند یا نه) به حروف گرد یا غیرگرد دستهبندی میشوند. این دستهبندی از لحاظ قواعد هماهنگی واکهای که در بخش بعد به آن خواهیم پرداخت، بسیار حائز اهمیت است.
دو نوع هماهنگی واکهای در زبان ترکی وجود دارد: هماهنگی واکهای درونی که مربوط به ساختار درونی کلمه است، و هماهنگی واکهای بیرونی که در پسوندگذاری اهمیت دارد. براساس هماهنگی واکهای درونی در زبان ترکی، به بیان خیلی ساده، کلمات در ترکی میتوانند یا فقط حروف صدادار جلویی در زبان ترکی یا فقط حروف صدادار عقبی داشته باشند.
همگونی حروف بیصدا در زبان ترکی یعنی یک تغییر آوایی، مشابه آنچه که در هماهنگی واکهای در زبان ترکی رخ میدهد، در حروف بیصدای زبان ترکی نیز وجود دارد. به این صورت که حرف بیصدای برخی پسوندها هنگام اتصال به ریشه کلمات تغییر میکند. در این حالت حرف بیصدای ابتدای پسوند شبیه حرف بیصدای پایانی کلمهای میشود که به آن میچسبد.
اسم کلمهای است که به یک فرد، یک چیز، مکان یا یک مفهوم انتزاعی مثل خوشحالی اشاره دارد. یک عبارت اسمی شامل گروهی از کلمات است که همراه با یک اسم میآیند مثل، صفتها، ضمیر یا صفتهای اشاره، یا دیگر تغییردهندهها (modifiers).
در این بخش مثالهایی را بررسی میکنیم که در آن یک کلمه (ریشه) با اتصال یک پسوند دچار تغییر آوایی میشود. این حالت در کلماتی که به t، ç، p و k ختم میشوند به چشم میخورد.
خوشه همخوانی در زبان ترکی یا به عبارت دیگر در زبان ترکی دو حرف بیصدا چسبیده به هم نداریم؛ مگر در هجای پایانی یا انتهای کلمه. وقتی کلمهای دارای خوشه همخوانی، از زبان دیگر وارد ترکی میشود، دو حرف بیصدا با قرار گرفتن یک حرف صدادار از هم جدا میشوند. در سه مثال اول زیر، یک حرف صدادار قبل از خوشه همخوانی در زبان ترکی درج شده است.
در این مطلب فعل های var و yok در زبان ترکی استانبولی که برای بیان وجود داشتن /نداشتن هستند را مورد بررسی قرار می دهیم. جملات بیانگر وجود داشتن/ نداشتن با var (موجود بودن) و yok (موجود نبودن)، برای نشان دادن "وجود داشتن..." و "وجود نداشتن..." استفاده میشوند.
در اینجا درباره ی حالت مفعولی مستقیم، مفعولی غیر مستقیم،حالت دری، ازی و ابزاری بحث خواهیم کرد. حالت فاعلی در زبان ترکی به لحاظ صداشناسی تعریف نشده است، به بیانی دیگر، آن در این زبان مشخص نشده است. در نتیجه در مورد آن بحث نمی کنیم.
ضمایر کلماتی هستند که میتوانند جایگزین اسم ها شوند. در زبانها انواع مختلفی از ضمایر وجود دارند. در این بخش، بر آن خواهیبود تا درمورد ضمایر شخصی مثل ben "من" و ضمایر اشاره مانند bu "این" صحبت کنیم.
در مقایسه با سایر نقش نماها، نقش این نقش نما کمتر هویدا و قابل پیش بینی است. بنا به شرایط مختلف اجباری، بسیار پر تکرار است. حالت های مفعولی غیر مستقیم، جهت عملی را مشخص میکنند، بویژه زمانیکه با فعل های ناگذری(لازم) مثل git (برو) استفاده میشود.
گروه فعلی متشکل از ریشه ی فعل، زمان، وجه و علامت های قید (کیفیت)، و علامت های شخص است. زبان ترکی فاعل را روی فعل همراه با علامت های شخص نشانه گذاری می کند.
حالت مفعولی غیرمستقیم در زبان ترکی استانبولی (حالت دستوری اسم یا گروه اسمی که دریافت کننده را مشخص میکند و در فارسی بعد از برای یا به قرار میگیرد.حالت برایی)- (حالت ازی- حالت دستوری اسم یا گروه اسمی که حرکت از منشا را نشان میدهد ودر فارسی با حرف اضافه ی از مشخص میشود)
حالت ملکی در زبان ترکی استانبولی - در این بخش و چند بخش بعدی، روی علامت های زمان اصلی در ترکی استانبولی تمرکز می کنیم و سپس درمورد زمان های مرکب در زبان ترکی استانبولی بحث خواهیم کرد
پسوند های جمع در زبان ترکی lar و ler هستند. کلماتی که با یکی از a, i, o, u پایان میابند هنگام جمع بستن از lar و کلماتی که با مصوت های e, i , ö, ü پایان میابد با ler جمع بسته میشوند.
آیا قصد یادگیری زبان ترکی استانبولی را دارید اما نمیدانید از کجا شروع کنید؟ در مقایسه با دیگر زبان هایی که یاد گرفته اید زبان ترکی ممکن است برایتان چالش برانگیز بنظر برسد اما با مطالعه ی این مقاله کارتان آسان تر خواهد شد.